Bedrijfscultuur: voor tandartsen een duidelijke deadline

Person
Sander Kamstra 20 augustus 2021
Image

Van een zolderkamer idee tot een serieuze organisatie

Mijn naam is Sander Kamstra, één van de oprichters van Payt. Bij het groeien van een zolderkamer idee tot een serieuze organisatie, loop ik geregeld tegen momenten aan waarvan ik denk dat ze van invloed zijn op onze bedrijfscultuur. Met deze serie blogs wil ik proberen iedere maand een situatie te beschrijven die laat zien wie wij zijn als bedrijf. Ik geef je een inkijkje in het leven bij Payt. Wellicht zijn er artikelen beperkt van toepassing op jouw situatie. Maar als het wel gelukt is de geest te prikkelen, ben ik tevreden.

Image

De casus: wij hebben toch een deadline

In één van mijn vorige blogs heb ik geschreven dat wij geen haast hebben met het maken van onze software. De reden daarvoor is dat kwaliteit erg belangrijk voor ons is. Onze software wordt direct door duizenden gebruikers gebruikt en beoordeeld. Deadlines zijn dus eigenlijk not done. Maar ik ben er intern fijntjes op gewezen dat ik me hier niet aan gehouden heb. Voor tandartsen moeten wij namelijk iets af hebben vóór 1 december, dit jaar.

Sinds een jaar zijn wij actief in de mondzorg. Via een koppeling met de software waarin de tandarts zijn handelingen verwerkt, helpen wij deze markt met het maken en innen van facturen naar hun klanten. Zo leren we een heleboel over deze markt. In het administratieve domein met de verzekeraars is de factoraar Infomedics actief, praktisch monopolist. Het declareren van behandelingen is ook best een ingewikkeld proces, dus enig specialisme is wel noodzakelijk. Met dat we dit jaar kennis opbouwen over deze processen, ondervinden we dat er veel meer behoefte aan onze software bestaat, dan vooraf gedacht. En bovendien blijkt een opzegging bij Infomedics altijd per kalenderjaar te gaan.

Wat te doen?

Kwaliteit is nog steeds het belangrijkste criterium voor een SaaS oplossing zoals die van Payt. En er is een onverbiddelijke deadline voor tandartsen, 1 januari 2022. De uitdaging oppakken om het declaratie- en facturatieproces integraal op te lossen voor tandartsen, levert zo veel tijdswinst en procesverbetering op. We besluiten deze handschoen dus op te pakken!

Het eerste wat we gedaan hebben is extra ontwikkelcapaciteit inhuren. Daarnaast hebben we vanuit productmanagement en ons eigen ontwikkelteam voldoende capaciteit georganiseerd om alle denk- en oplossingskracht beschikbaar te hebben. Ook hebben we gepland om de minimaal benodigde software af te hebben per 1 oktober 2021. Zodoende kunnen we op tijd bijspringen als er zich moeilijkheden voordoen tijdens de testfase.

Hoewel ik geen enkele twijfel heb over het tijdig opleveren van alle benodigde software, is dit natuurlijk iets dat we niet te vaak willen doen. Het trekt toch een wissel op de organisatie. En wat het rare is, het vreet vooral capaciteit bij marketing, productontwikkeling en verkoop. We zijn vanwege corona en de manier waarop tandartsen werken inmiddels bedreven geworden in het houden van webinars buiten tandartsuren. Onverwachts zullen we nu dus extra moeten uitbreiden op deze vakgebieden, in plaats van software ontwikkeling.

Image

Door Sander Kamstra

Sander, directeur en medeoprichter van Payt, heeft met zijn passie voor software en ondernemerschap innovatie in de sector gebracht.

Deel dit artikel
Image
Het lijkt alsof iedereen met een afzonderlijk project bezig is, maar iedereen draait als een tandwiel in een machine – Jake Eggen, Developer
Image
Als je op zoek bent naar een werkplek met een uitstekende werkomgeving, leermogelijkheden en fantastische collega’s, dan is Payt Software zeker het overwegen waard – Ivan Malykh, Developer
Remove Cookie